Vad betyder slot booking?

När du skapat dina bokningsalternativ har du kanske någon gång lagt märke till checkboxen som vi kallar för "slot booking".

När slot booking är aktiverat innebär det att bokningsalternativet endast går att nyttja vid ett bokningstillfälle, oavsett om det bokningstillfället avser en enskild deltagare eller en gruppbokning.

Detta innebär alltså att alternativet markeras som fullbokad efter att första bokningen är gjord.

Funktionen "slot booking" kan användas exempelvis vid de fall då bokningsalternativen representerar förbrukningsbara resurser eller mötesbokningar.

Exempel:

Låt säga att det ska vara möjligt för olika företag att boka in en workshop tillsammans med en handledare, vi sätter då upp att alternativ 1 avser just en workshop.

Vi ponerar vidare att vi max vill ha 10 personer närvarande på vår workshop men om ett företag kommer med färre anställda så ska tillfället ändå reserveras för just dem. Resursen är upptagen efter 1 bokning, oavsett antal deltagare i bokningen.

Andra exempel kan vara rundvisningar där det endast får vara ett sällskap, tillfällen för rådgivningsmöten eller någonting helt annat. Användningsområdena för denna funktion är såklart fler och bredare, det viktiga att komma ihåg är att det blir fullbokat efter en bokning när denna funktion är aktiv. Se därför till att den bara är aktiv när det flödet är relevant.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us