Bokningsbekräftelser

När en bokning genomförs via Invajo kommer systemet att skicka ut en automatisk bokningsbekräftelse till bokaren. Nedan finnes ett exempel på hur en bokningsbekräftelse kan se ut när den når deltagarens inkorg.

Bokningsbekräftelsen innehåller det sidhuvud och den omslagsbild ni valt för eventet, och presenterar tydligt vilket event det gäller både i innehållet och ämnesraden. Eventets namn är i mailet en klickbar länk som leder till deltagarens bokning och eventsidan. Därefter framgår det i mailet vilket/vilka bokningsalternativ som valts, samt de uppgifter som deltagaren lämnat.


För ökad nåbarhet och service till deltagare skickas både epost och SMS som standard men du kan självklart välja att stänga av SMS-utskicken. Det gör du per event under 'påminnelser och SMS' > 'bokningsbekräftelse' > kugghjulet till höger. Det går även bra att stänga av dessa SMS på kontonivå genom att gå till 'kontoinställningar' och 'meddelanden', detta påverkar då samtliga kommande event som skapas.

Ändra namn på avsändare

Avsändare av bokningsbekräftelser via mail speglar det namn ni angivit som arrangör under 'eventuppgifter'. Vill du anpassa avsändarnamn på de SMS som skickas från Invajo kan du klicka på den symbol som ser ut som ett kugghjul och ange ett nytt. Det finns begränsningar vad gäller antal tecken för avsändarnamn: namnet ska bestå av 2-11 tecken och endast innehålla bokstäverna a-z. Dessa direktiv beror på överskridande regler från bl.a telefonoperatörer kring hur avsändarnamn får formateras.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us