Streaming

Du har som användare möjlighet att lägga till en videospelare för att liveströmma på din eventsida. Genom att klicka på “Aktivera streamingfunktion” aktiverar du tjänsten. Därefter får du möjlighet att välja om du önskar använda Invajos streaminglösning (plug and play) alternativt om du föredrar att använda Ström från annan tjänst (Facebook Live, Youtube Live, Vimeo Live)

Invajo (Plug and play):

Invajo tillhandahåller en enkel plug-and-play lösning för att snabbt komma igång med streaming. Du streamar från din dator/webbläsare inifrån Invajo med den kamera eller mikrofon som du ansluter till datorn (eller din inbyggda webbkamera). Du startar din ström och sänder från Interaktivitet > Streaming.

Livesända från Invajo

Du startar din ström genom att klicka på “Livesänd nu”. En svart ruta kommer att visas och du kommer få frågan att ge din webbläsare och Invajo tillgång till kameran och mikrofonen, detta måste du tillåta.

När du tillåter åtkomst kommer du se bilden från din kamera i den svarta rutan samt en stor röd rund knapp i mitten.

Klicka på den Röda knappen för att börja sända live, texten “live” visas i den röda knappen. När din livesändning startas börjar den spelas upp på din bokningssida.

Avsluta din ström genom att klicka på den röda knappen igen. För att stänga av din kamera och mikrofon klickar du på röda “stopp” knappen ovanför den svarta rutan.

Bädda in ström (Facebook live, Youtube live, Vimeo live):

Invajo tillhandahåller möjlighet att bädda in spelare från Youtube Live, Facebook Live och Vimeo. För att strömma via dessa kanaler behöver du ha ett konto på den tjänsten och följa deras krav och riktlinjer. Det här alternativet passar sig bäst om du har höga krav på kvalité på din ström, vill kunna kontrollera saker som bitrate, ha flera talare, strömningskvalité, externa kameror, mikrofoner och liknande.

För att bädda in spelaren lägger du bara in länken som du får till spelaren av din externa tjänst, Invajo känner själv av vilket tjänst det är.

Själva livesändningen gör du alltid från den valda tjänsten.