Chat & Videosamtal

Öka ditt engagemang för ditt event bland dina deltagare genom att erbjuda Chatt för deltagarna. Under Interaktivitet > Chat & Video kan du slå på en deltagarchatt på din eventsida. Genom att klicka på “Aktivera chat för deltagarna” aktiverar du tjänsten. Därefter får du möjlighet att välja om du önskar att chatten blir tillgänglig “Från första bokningen” eller om du föredrar “Manuellt” - dvs att du manuellt slår på chatten när du önskar.

Chatten blir tillgänglig enligt ditt val och är en gruppchatt. Den kan kan nås av samtliga deltagare från deras bokningsbekräftelse-sida som de får tillgång till efter genomförd bokning. Som Event Admin eller Organisatör av eventet kan du moderera chatten och ta bort inlägg. Tänk på att listan av deltagare och deras namn kommer vara synliga om de börjar chatta så att ni tar höjd för detta i er privacy policy om det är applicerbart för er.

Videosamtal med deltagare i chatten

Om du vill möjliggöra för er att kunna ringa videosamtal med era deltagare i chatten aktiverar du denna tjänst genom att klicka i checkboxen för detta där du gör övriga inställningar för chatten.

Aktivera chatt (Och videosamtal)

När chatten är “aktiverad” är chatten öppen på bokningssidorna för deltagarna. För att chatta med dina deltagare klickar du på knappen “Öppna Chat” som kommer öppna ett nytt webbläsarfönster. Klickar du på “inaktivera chatten” stängs chatten av för alla, även deltagarna på din bokningssida.

I dagsläget går det tyvärr inte att se vilka som är inne på chatten, utan man ser endast deltagarnas namn när dom skriver något i chatten. Det finns med i våra planer att möjliggöra inom kort.

Har du valt att även ha möjlighet att ringa videosamtal kommer kommer du ha videospelaren i det vänstra fältet i chatt-fönstret.

Du kommer du se en stor grön knapp. Om du klickar på den kommer ett videosamtal initieras.

För att videosamtalet skall starta måste dina deltagare i chatten svara på samtalet på sin sida genom att klicka på den stora gröna video ikonen som kommer att dyka upp för dem.

VIKTIGT: En deltagare måste redan vara i chatten för att kunna ansluta till ett videosamtal, det går i dagsläget inte att ansluta till redan pågående samtal om man ansluter sent till chatten.

De kan också välja att neka samtalet.

När samtalet är igång kommer du att se dig själv samt de andra deltagarna i videochatten. Du kan avsluta samtalet eller stänga av ljud eller video med hjälp av de knapparna som kommer visas i samma ruta som videon visas i.

VIKTIGT: Det är bara möjligt att genomföra videosamtal med max 15 stycken deltagare via Invajo. För större event rekommenderar vi att ni väljer att strömma video och chatta med text med era deltagare för en bättre upplevelse.

Det går hur bra som helst att också använda textchatten under pågående videosamtal.

Videomöte

Om du väljer det här alternativet kan du använda Invajo för bokningssida, inbjudan, bokning mm. Sen tillhandahåller du en länk och beskrivning till hur dina gäster skall ansluta till ditt event på en extern tjänst i din bokningsbekräftelse, tex Skype, Hangouts, Zoom eller något annat.

Om du väljer att du vill använda en extern tjänst för att genomföra ditt onlinemöte klickar du i checkboxen under “Videomöte” som du hittar under avsnittet “Chat & Video”. När du valt detta alternativ lägger du in din anslutningsinformation samt övrig info om det finns någon sådan, så som tex lösenord etc. Denna info kommer att adderas till mailet som går ut som bokningsbekräftelse men även bekräftelsesidan på din Bokningssida.