Obligatoriska bokningsalternativ


Tänk dig att du organiserar ett evenemang och vill se till att alla deltagare får en sömlös upplevelse. Du har utformat en huvudentrébiljett som är obligatorisk för att få tillgång till evenemanget, men du vill också erbjuda ytterligare bokningsalternativ, till exempel workshops, specialaktiviteter och middagsval. Det är här vår nya funktion kommer in i bilden: Biljetten till huvudentrén är den viktigaste delen av ditt evenemang. Den är inte förhandlingsbar; varje deltagare måste boka den för att kunna delta. För att underlätta administrationen kan du nu helt enkelt markera detta alternativ som "obligatoriskt". Detta innebär att deltagarna inte kan hoppa över denna komponent, vilket säkerställer att alla uppfyller de grundläggande kraven för inträde.‍‍

Praktiska tillämpningar‍

Låt oss se hur denna funktion kan vara särskilt fördelaktig:

  • Genom att göra biljetten till huvudentrén obligatorisk eliminerar du risken för att deltagarna hoppar över detta viktiga steg. Det säkerställer att alla gäster har genomfört nödvändiga val för att få tillgång till ditt evenemang, vilket skapar förutsättningar för en smidig och problemfri upplevelse redan från början. Resterande bokningsalternativ kan användas för att samla in information och ge deltagarna valmöjligheter samtidigt som du fortfarande har möjlighet att begränsa den tid de ska vara bokningsbara och antalet tillgängliga platser.
  • För evenemang som erbjuder en rad olika bokningsalternativ, t.ex. workshops eller måltider, kan du nu förenkla registreringsprocessen. Deltagarna behöver inte längre navigera i en labyrint av upprepade frågeformulär. Istället börjar de med att boka huvudentrébiljetten, och därefter kan de smidigt lägga till ytterligare aktiviteter eller matpreferenser.‍


Effektivitet genom inaktiverade frågor‍

Ett annat scenario där vår nya funktion kommer till sin rätt är när du har flera bokningsalternativ som har gemensamma frågor. Tänk dig ett evenemang med olika tilläggsalternativ, som alla kräver att deltagarna besvarar samma uppsättning frågor. Denna redundans kan inte bara vara tidskrävande utan också frustrerande för deltagarna.Vår lösning? Avaktivera de repetitiva frågorna från varje bokningsalternativ som uppfattas som ett tillägg. Gör istället huvudbiljetten, kanske märkt med "Jag vill delta", obligatorisk och behåll frågorna aktiverade för endast detta bokningsalternativ. Denna centrala biljett blir navet där du samlar alla enkätsvar, vilket gör processen effektiv och användarvänlig.


Markera ett bokningsalternativ som obligatoriskt genom att fylla i checkboxen.

I dagsläget inaktiveras väntelista och gruppbokning vid aktivering av obligatoriskt bokningsalternativ. Detta då antalet är låst till 1 så att systemet kan garantera att varje deltagare har med sig det obligatoriska alternativet.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us