Hur flyttar jag till EU-plattformen?

Det är inte möjligt att skapa event efter 1 september 2023 i den gamla plattformen, genomför därför flytten redan idag för att börja planera höstens event!

Vad är skillnaden på plattformarna?

Funktionsmässigt har båda plattformarna samma basfunktionalitet. Den stora skillnaden mellan dem är att EU-plattformen använder svenska servrar samt underleverantörer som ägs helt av europeiska företag, något som har efterfrågats av flera av våra användare. Den nya EU-plattformen erbjuder dessutom ett par nya häftiga funktioner och all framtida utveckling släpps endast till denna plattform.

EU-versionen kommer inom en snar framtid att bli vår nya standardplattform. Om du för närvarande använder vår legacy plattform är du nu varmt välkommen att flytta till EU-plattformen.

Videon nedan visar hur enkelt det är att flytta ert konto!

Steg 1.

Är det du som är huvudanvändare/beställare av ert konto idag? Bra! När du är inloggad på gamla plattformen så klickar du på ditt namn längst upp till höger och kommer till kontoinställningarna. Härifrån hittar du en knapp som startar igång en migrering av hela ert konto. Se videon ovan för mer info.

Steg 2.

När migreringen är klar, så skickas ett email till både dig som startat igång flytten samt till alla era användare med konto på plattformen. Här finns länk och instruktion på hur dem loggar in.

Steg 3.

När ni loggar in på nya plattformen så måste användarvilkoren godkännas på nytt. Därefter är det fritt fram att börja skapa event!

Notera att pågående event, det vill säga event som ni redan bjudit in till eller delat länk till via legacy plattformen måste köras klart därifrån! Det går inte att flytta pågående event som redan har anmälda deltagare. Det är däremot fullt möjligt att använda båda plattformarna parallellt efter flytt - så vi uppmanar er att migrera även om ni har aktiva event igång.

På grund av GDPR flyttas inte deltagarinformation över - endast eventinställningar.

Eftersom Legacy plattformen kommer stängas ned i framtiden, så är det viktigt att ni exporterar ut och/eller kopierar eventuell event/deltagarinformation som ni vill ha tillgängligt. T.ex. från arkiverade event. Glöm dock inte att tänka på GDPR.