Deltagarinformation vid bokning

För att samla in information om de deltagare som planerar att dyka upp kan du skapa ett frågeformulär som fylls i under bokningsprocessen.


Detta gör du under bokningsinformation och deltagarinformation vid bokning. Du klickar på "lägg till fråga", anger vad ni önskar få besvarat och väljer därefter vilken svarstyp som bäst lämpar sig denna frågeställning. Du kan även anpassa huruvida frågan är obligatorisk eller inte genom checkboxen till höger, en ifylld checkbox innebär en obligatorisk fråga och en tom betyder att den är valfri att besvara.


En nyhet hos oss är att vi nu erbjuder möjlighet att skapa förgrenade frågor, vilket innebär att du kan ställa följdfrågor baserat på specifika svar. Nedan finner du ett exempel.


I detta fall vill vi ta reda på vilket företag våra deltagare representerar och även om det finns några preferenser vad gäller specialkost. På den första frågan får deltagare i fritext ange vilket företag de representerar, det går även bra att skapa svarsalternativ om vi haft en lista med specifika företag som blivit inbjudna till eventet.

Fråga 2 berör specialkost och till en början vill vi ta reda om det finns ett sådant behov. Vi skapar två svarsalternativ till frågan, ja och nej.


Vid svar ja vill vi att en följdfråga ska dyka upp, vi skapar i detta syfte fråga 3. Vi anpassar denna frågas synlighetsvillkor för att stämma överens med upplägget genom att välja att det är en följdfråga till fråga 2 och att den ska dyka upp vid svar ja.


Detta går självklart att bygga vidare på enligt era behov och önskemål, med fler följdfrågor eller fler svarsalternativ som triggar dessa. Observera att ni behöver presentera valbara svar för att en förgrening i frågeflödet ska vara möjligt.


Det är även möjligt att anpassa frågornas synlighet baserat på de bokningsalternativ som valts, så att rätt frågor ställs till rätt personer.


Klicka på avancerade inställningar nere till höger om frågorna för att avaktivera en eller flera frågor för ett eller flera bokningsalternativ.

Det sista du ombeds göra under steget för deltagarinformation vid bokning är att sätta regler för huruvida bokare ska ha möjlighet att ändra svar på sina frågor och avboka på egen hand fram till sista bokningsdag. Du får även möjlighet att avgöra om mobilnummer ska vara en obligatorisk uppgift eller inte.


Om ni saknar funktionen för förgrenade frågor i ert nuvarande abonnemang eller vill veta mer, tveka inte att höra av er till supporten för att se över möjligheter!

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us